Đakovčanke ‘otkinule’ bod favoritu u predivnoj atmosferi

Još je jedna fantastična utakmica iza nas. Još su jednom đakovačke odbojkašice pokazale koliko su kvalitetne. Enna Vukovar je došao u Đakovo u punome sastavu, i bilo je jasno kako idu na sva tri boda. Međutim, stvari nisu išle prema planiranom za gošće s obzirom na vrlo dobru partiju domaćih cura. Ponovno su ozljede pravile probleme treneru Božiću, Tatjana Gajić već dva tjedna vuče ozljedu leđa. Znali smo da će biti teško, ali na kraju krajeva smo izrazito ponosni.

Počeli smo “furiozno”. Do tehničkog time-outa u prvome setu napravili smo već osjetnu razliku (12-7). Ipak, sredinom seta gostujuća trenerica Džamarija uvodi u igru svog prvog tehničara, Marijetu Majer koja je odmah pokazala koliko je ubojita u razigravanju ekipe. Unatoč tome, domaće su cure reagirale sjajno, i uz vrlo kvalitetan prijem omogućile tehničarki Tei Magdić da odlično razigrava naše raspoložene napadače – Nikol Marošević, Anu Barišić i Anu Mihaljević.

Uzeli smo relativno lako prvi set, ali isto tako ostali oprezni jer smo znali moć vidno iskusnijih Vukovarki. Nismo puno posustali, ali su zato gošće ubacile u brzinu više i bez previše muke uzele drugi set. Kao da je svakoj ekipi odgovarala jedna strana terena, jer su upravo na toj strani oba tima uzimala setove. Treći set smo se bojali da se Vukovar razigrao. No, iako su gošće odigrale gotovo savršen drugi set, ponovno se javlja kriza u trećemu. 25-13 za nas dovoljno govori. Igrali smo lepršavo, Maja Maričić je “hvatala sve živo i neživo” u terenu, a Anja Jurić i Matea Ćato držale su blok na jako visokoj razini, unatoč već spomenutom izostanku Tatjane Gajić.

I kada smo svima u dvorani dokazali da se s Vukovarom može igrati, malo smo posustali. Djevojke su u silnoj želji za pobjedom počele raditi više grešaka, i tu se javljaju problemi. Iako im ne možemo uzeti za zlo, neke lopte su se mogle riješiti na bolji način. Međutim, to je sport i toga će uvijek biti. Četvrti set Vukovar vraća utakmicu u egal, a onda kreće “lutrija”.

5-0 povele su gošće u petom setu. Iako je cijeli susret bio vrlo miran, trener Božić je tada “digao glas”, ali i očito vrlo dobrim “tajmingom” time-outa uspio vratiti već vidno umorne domaće odbojkašice. Malo po malo, Đakovčanke su došle na bod ili dva zaostatka. I, kada su se svi nadali preokretu, gostujuća tehničarka je pokazala zašto je jedna od najboljih u ligi. Dva prva tempa za posljednja dva poena, i Vukovar zasluženo dolazi do pobjede rezultatom 3-2. Uz Marijetu Majer, u gostujućim redovima također treba spomenuti i Ivanu Čolak koja je na mreži radila najveće probleme Đakovu.

U domaćim redovima teško je istaknuti pojedinca. Ana Mihaljević je ponovno odigrala vrhunsku utakmicu, iako zadnja 2-3 tjedna nije u treningu. Nikol Marošević je uz Maju Maričić odigrala fantastično u prijemu, ali i u napadu. Ana Barišić je, u odnosu na neke prošle utakmice, vidno popravila prijem, a u napadu je odigrala standardno kvalitetno. Tea Magdić također je bila sjajna, ali kako i ne bi, čim prijem funkcionira onako kako bi trebao, Tea pokazuje svu raskoš svog talenta. Anja Jurić i Matea Ćato su bile odlične. U bloku čak i bolje od očekivanja, dok je Matea imala problema u napadu. Tko zna što bi bilo da je Tatjana bila spremna, ali nema veze, ovakva borba na terenu curama daje za pravo i izgubiti, bilo 0-3 ili 2-3. Još jednom čestitke domaćoj ekipi!

OK Đakovo: Maričić L, Barišić, Bradarić, A. Gajić, Marošević, Fundek, Ćato, Jurić, Magdić, Jelenčić, Mihaljević, Babić L. Trener: Dragan Božić

OK Đakovo 2-3 OK Vukovar (25-18, 16-25, 25-13, 16-25, 13-15)

 

Foto: Zlatko Mesić

Leave a Reply