Pobjeda nad Zadrom za kraj regularnog dijela sezone

14. kolo Prve lige za seniorke bilo je ujedno i posljednje u prvome, regularnome dijelu sezone. U Đakovo je došla ekipa iz Zadra, djevojke koje su za jedno mjesto bolje pozicionirane od naših cura. Iako su Zadranke došle kao favorit u Đakovo, to nisu pokazale, a i pokoji izostanak je učinio svoje. Nešto slično kao i kod nas.

Utakmica je rezultatski bila gotovo i nebitna s obzirom da su Zadranke sigurno u trećoj skupini (onoj u kojoj se vodi bitka za ulazak u Superligu), a naše djevojke u četvrtoj skupini (Liga za ostanak). No, kao i svako regularno kolo nekog natjecanja, red je odraditi ga maksimalno kvalitetno. Upravo to su cure i napravile.

Prva dva seta na terenu je priču uvjerljivo vodila naša ekipa. Bez puno muke, uz mnoštvo dobrih kombinacija koje su počinjale od vrlo dobrog prijema, ali i bloka, đakovačke odbojkašice su “udarale tempo” i lepršavom igrom došle do 2-0. Ipak, neshvatljivo opuštanje u trećem setu maknulo je osmijeh s lica. Zadar je proigrao, uz nekoliko zamjena u polju stabilizirale su igru, a naše cure su djelovale izgubljeno. Zadranke su uzele treći set u svoju korist.

Tako je bilo sve do tehničkog time-outa u četvrtome setu koji su domaće također počele jako loše. Međutim, nekoliko kvalitetnih savjeta trenera Božića vratile su priču iz prva dva seta. Domaće su proigrale, počele su stvarati razliku od 3 do 4 poena što je bilo dovoljno mirnom privođenju utakmice kraju.

Od idućeg vikenda krećemo u izazove Lige za ostanak u kojoj igramo po dvije utakmice protiv Azene iz Velike Gorice, Rovinja i Kostrene. Trenutno smo u četvrtoj skupini prvi sa 16 bodova, Kostrena drži drugo mjesto sa 10, dok je Azena treća sa 9. Rovinj je uvjerljivo posljednji sa tek jednim bodom.

OK Đakovo: Maričić L, Barišić, Bradarić, Gajić A, Marošević, Gajić T, Fundek, Ćato, Jurić, Babić, Magdić, Jelenčić. Trener: Dragan Božić

OK Đakovo 3-1 OK Zadar (25-16, 25-18, 20-25, 25-16)

Leave a Reply