U vrhunskoj atmosferi Brda ‘za dlaku’ bolja

Nakon otprilike godinu dana Đakovčani/ke su ponovno imali priliku gledati Prvu ligu u svome gradu. Odbojkašice su, nakon pobjede u prvome kolu u Rovinju i u finalu Kupa regije u Požegi, u drugome kolu ugostile ekipu Brda iz Splita. Iako motiva i energije nije nedostajalo, problem nam je ponovno, kao i u Požegi bio neigranje Nikol Marošević. Naša ponajbolja igračica neko vrijeme vuče ozljedu leđa.

Unatoč tome, naše su djevojke odlično otvorile susret. Dominantno su igrale u prvome setu, a rezultat 25-19 mogao je biti još uvjerljiviji. Ipak, drugi set nosi potpuno drugu priču, kao da su ekipe samo zamijenile uloge. Istim rezultatom Brda dolaze do izjednačenja. U trećemu setu gledali smo veliku borbu, a rezultat je bio izjednačen sve do sredine seta kada se gošće odvajaju i mirno privode set kraju.

Vodstvo Brda od 2-1 nije pokolebalo naše cure koje su u set ponovno ušle ‘furiozno’, nošene gromoglasnom podrškom naših prijatelja iz Nogometnog kluba Dračice. Nevjerojatna odbojkaška predstava u četvrtome setu definitivno je svakog prisutnog dobro oznojila. Imale su domaće odbojkašice vodstvo od 22-20 pred kraj seta, imale su i 26-25, ali iskustvo gošći je presudilo.

Kod gošći najbolja je bila Ema Kolarić koja je napravila 22 poena, a pratile su je korektorica Vukasović sa 17 i Nora Dešković sa 10 poena. U domaćim redovima najučinkovitije bile su Ana Barišić (15 poena) i Ana Mihaljević sa 14, dok svakako treba izdvojiti i četiri bloka Tee Magdić (8 poena) i Anju Jurić (7 poena).

Unatoč porazu, čestitamo djevojkama koje su odigrale vrlo dobru i požrtvovanu utakmicu. Brda su ovoga puta bila bolja i zasluženo su slavila, te im na tome čestitamo. Također, zahvala i svim prisutnim gledateljima koji su ponovno došli u velikome broju, a posebno hvala prijateljima iz Dračica i Udruge Otvarač koji su napravili spektakularnu atmosferu u zadnjemu setu.

OK Đakovo: Maričić, Barišić, Bradarić, A. Gajić, T. Gajić, Fundek, Ćato, Jurić, Purgar, Magdić, Jelenčić, Mihaljević, Babić. Trener: Dragan Božić

Leave a Reply