Vrlo dobra sezona đakovačkih odbojkašica

Đakovačke odbojkašice odigrale su još jednu jako dobru sezonu. S obzirom na rang natjecanja (Prva liga), djevojke su maksimalno odgovorno igrale do posljednjeg trenutka. A taj trenutak je došao nikad ranije… S obzirom na raspored natjecanja sezonu smo uspješno završili već početkom ožujka.

Unatoč standardnim problemima pred sezonu koji se uglavnom tiču odlazaka bitnih odbojkašica u druge sredine ili na fakultete, kao i slaba financijska moć s obzirom na rang natjecanja, uspjeli smo još jednu prvoligašku sezonu izgurati i ostvariti očekivano. Trener Božić je pred sezonu rekao kako je cilj osigurati ostanak u ligi bez učešća na kvalifikacijskom turniru, što smo i uspjeli.

Nisu nas zaobišli niti problemi sa zdravljem i ozljedama tijekom sezone. Ana Mihaljević obnovila je tešku ozljedu leđa zimus i zbog toga je po drugi puta morala prekinuti svoju odbojkašku karijeru. Dobar dio sezone rame je mučilo još jednu našu standardnu odbojkašicu, Nikol Marošević. No, unatoč problemima ekipa je odigrala kvalitetno i na očekivanoj razini što je svakako “poguranac” za daljnji rad naših odbojkaških djelatnika i djevojaka.

Odbojkaški klub Đakovo i od naredne će sezone odigravati utakmice Prve lige, ali će učesnici biti u nešto drugačijoj formi. Naime, iz lige je izravno ispao Rovinj, a Kostrena će pokušati izboriti ostanak kroz doigravanje. Iz Superlige su nam se priključile dvije ekipe – ŽOK Nova Gradiška i ŽOK Osijek.

Leave a Reply